Body Shape Studio je opremljen jedinstvenim spravama za sve što vam je potrebno kako biste izgubili kilograme i oblikovali telo.

Razvoju sprava koje koristimo u studiju prethodile su godine istraživanja metabolizma i nagomilavanja masnih naslaga, koja su pokazala da se salo taloži samo u određenim delovima tela. Ispitivanja korisnika su otkrila da im je cij gubitak težine upravo na tim problematičnim oblastima.

Dalja istraživanja i eksprerimenti su pokazali da upotreba dodatnih funkcija poput vakuuma i infracrvenih lampi na problematičnim delovima tela doprinosi efikasnijem zatezanju tela i mršavljenju.

MultiVision

KONTROLIŠITE VAŠ TRENING
Pomoću njega možete meriti: pređenu udaljenost, vreme, brzinu, potrošene kalorije.

IMITACIJA STVARNOG OKRUŽENJA
Na osnovu odabranog programa sprava automatski menja stepen težine.

INTERAKTIVNI DOŽIVLJAJ VEŽBANJA
Ekran osetljiv na dodir omogućava lako povezivanje sa Android i iPhone uređajima. Uživajte u omiljenoj muzici, video sadržajima, nekom drugom internet sadržaju ili odaberite jedan od ponuđenih programa i vozite ulicama Los Anđelesa, Čikaga, Buenos Airesa, Kostarike, Severne Italije.

Terapija Infracrvenom svetlošću

Raspon temperature: 25-50 stepeni celzijusa
Dva infracrvena grejača: svaki od 350 W
Zaštita od opekotina, jer svetlost utiče na telo da se samo zagreva
Raspon infracrvenih zraka: 1.4-14 mikrometara, slično rasponu sunčevih zraka

Infracrvena svetlost je izuzetno blaga jer prodire u gornje slojeve kože bez absorpcije. Efekat zagrevanja se stvara u dubljim slojevima, što stimuliše krvotok i pritom poboljšava snabdevanje organa kiseonikom. Krvni sudovi se šire, krvni pritisak se smanjuje – srce i ceo krvotok su aktivirani. Svetlosna i toplotna terapija se odvijaju na temperaturi od 40-50 stepeni celzijusa bez štetnog uticaja na vaskularni sistem. Specifičnost infracrvene svetlosti je da aktivira ćelije dok zagreva telo, ali ne i vazduh oko vas. Naučna istraživanja ističu brojne pozitivne efekte ovog tretmana: unapređen ćelijski metabolizam, ubrzanje razlaganja i eliminacije otpadnih materija, smanjenje celulita i razlaganje masnih naslaga, aktivacija imunog sistema i mehanizma samozagrevanja. Povećana prokrvljenost tkiva povećava sagorevanje kalorija, što znači da telo sagoreva od 300 do 600 kcal energije – što je jednako energiji prosečnog ručka. Da bi se sagorela ista količina kalorija neophodno je pretrčati 5 kilometara. Infracrvena svetlost doprinosi gipkosti tela i čvršćoj i zategnutijoj koži!

Aromaterapija

THERMAL funkcija sa automatskim doziranjem esencijalnih ulja
Mogućnost da se uključi ili isključi automatski tokom treninga

Esencijalna ulja, prilikom inhalacije, imaju najbrži efekat na limbički sistem mozga. Inhalacija esencijalnih ulja može ublažiti umor, poboljšati opšte stanje i omogućiti lagan san.

Terapija bojama

Zasnovana na LED tehnologiji.
Bežično upravljanje omogućava vam odabir boje.
Predefinisani programi za automatski odabir boja.

Indikacije za terapiju bojama su sva stanja vezana za autonomni nervni sistem i gde je cilj stimulacija imunog sistema – kod pada energije, stomačnih i crevnih tegoba, mišićno – skeletni poremećaji, dermatitis.

Kontraindikacije se odnose na srčana oboljenja, latentne psihološke poremećaje, maligne tumore.

Treba imati u vidu da se terapija bojama i svetlosti ne može posmatrati kao samostalna intervencija već kao odlična dopuna lekovima, kao pomoć u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Vakuum

5 predefinisanih programa: od 0 do 30 millibara vazdušnog pritiska
Mogućnost ručnog podešavanja vakuuma.
Vakuum pumpa, 1500 W.

Vidljivo podmlađivanje kože, značajno oslobađanje masnih naslaga i ubrzan metabolizam u butinama i zadnjici tokom vežbanja. Efekat vakuuma se ogleda na koži i masnom tkivu.

Dok klijent radi kardio trening usmeren na sagorevanje masnih naslaga, masno tkivo se aktivira ciljanim vakuumom od struka na dole. Nizak pritisak prvo apsorbuje krv u problematične zone masnog tkiva, gde se obogaćuje masnim kiselinama koje daju energiju. Promena u pritisku ubrzava razmenu masti do mišića.

Vakuum trening je zasnovan na stalnoj promeni visokog i niskog pritiska, dok je učinak dvostruko bolji kod celulita:
Intenzivno se masno tkivo snabdeva krvlju u problematičnim delovima
Ubrzava se isporuka masnih kiselina u aktivne mišiće
Vakuum trening ne samo da omogućava sagorevanje masti na ciljani način već takođe opušta i obnavlja tkivo.
Rezultati su impresivni: koristeći ga, naše telo sagoreva masti već od trećeg minuta a 98% klijenata dostiže maksimalnu fazu sagorevanja masti u 30. minutu treninga.

Kolagen

Dve 30 W LED lampe
Dužina zraka – 620 nm (nanometara)
Mogućnost ručnog podešavanja tokom treninga

Uticaji spoljne sredine i prirodnih procesa vezanih za starenje značajno umanjuju sposobnost tela da proizvodi kolagen, tako da sa godinama naša koža postaje sklona borama.

Tokom tretmana povećava se hidratacija, što pomaže obnavljanju zaliha vode u koži. Zahvaljujući ovim pozitivnim procesima ćelijska aktivnost, prirodna regeneracija i podmlađivanje kože se ubrzavaju. Koža se zateže, pospešuje se korišćenje kiseonika i detoksikacija kože. Sposobnost i kapacitet kože da upija tečnost se povećava. Kao rezultat koža je vidljivo obnovljena i podmlađena.

Kolagenska terapija je odlično rešenje za podmlađivanje kože. Nezavisna istraživanja pokazuju da određene ćelije kože mogu biti podstaknute da proizvode kolagen, elastin i određene enzime izlaganjem dela kože zracima dužine 620 nm vidljive svetlosti. Rezultati su vidljivi nakon 6 do 8 nedelja.

Vezivno tkivo povezuje celo naše telo. Koža je protein hrskavice, najvažnija komponenta povezujućeg i potpornog tkiva. Kolagen čini 70% vezivnog tkiva kože.

Joniziranje vazduha

Emisija negativnih jona: 9 000 000 jona/cm3

Joni u vazduhu (nastali od atoma ili atomskih grupa) utiču na telo. Pozitivni joni (dim, otrovni gasovi, elektrosmog koji emituju eletrični uređaji) su štetni, za razliku od negativnih (koji potiču od drveća i bilja, kiše). Cilj je da se neutrališu pozitivni joni pročišćavanjem vazduha.

KONTAKT